3. PKO Bieg Charytatywny
Termin 2017-09-16

Już po raz trzeci PKO Bank Polski zaprasza na charytatywny bieg sztafetowy pod hasłem „Pomagamy z każdym krokiem”.

Akcja rozegra się 16 września równocześnie na 12 stadionach w całej Polsce. Okrążenia uczestników, również tych najmłodszych, zostaną przeliczone na posiłki dla najbardziej potrzebujących dzieci. Zapisy ruszą na początku września.

3. PKO Bieg Charytatywny wystartuje w sobotę 16 września 2017 r. o godz. 11.00 jednocześnie na stadionach 12 miast w Polsce: w Białymstoku, Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Kielcach, Koszalinie, Lidzbarku Warmińskim, Łodzi, Rzeszowie, Warszawie, Wrocławiu i Zielonej Górze. Zawodnicy tworzący pięcioosobowe drużyny przez godzinę będą pokonywać kolejne okrążenia. Ich zaangażowanie zostanie przeliczone na obiady dla dzieci w 12 województwach, w których odbędzie się wydarzenie. Środki na posiłki przekaże Fundacja PKO Banku Polskiego. Fundacja sfinansuje też budowę siłowni plenerowych – po jednej dla wszystkich miast-gospodarzy.

Przed biegiem dorosłych, o godz. 10.00 na tych samych stadionach odbędzie się PKO Bieg Charytatywny Młodych dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat. Najmłodsi także przyczynią się do wsparcia rówieśników w swoim województwie.

Miejsce spotkania:

• Zielona Góra, Stadion lekkoatletyczny MOSiR Zielona Góra, ul. Sulechowska 37

Dochód zebrany podczas biegu zostanie przekazany na dożywianie dzieci i młodzieży Podopiecznych Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej.
»