Aktualność "Warsztaty w Gorzowie"

Mimo, iż do świąt Bożego Narodzenia jeszcze prawie 3 miesiące, podopieczni świetlic Caritas z Gorzowa Wlkp. już zaczynają przygotowania do III Festiwalu Kolęd Zaśpiewajmy pod Niebiosa.

W dniach 22 i 25 września 2017 r. odbyły się warsztaty, których celem było m.in. poznanie historii i przemian kulturowych związanych z kolędą i pastorałką,  kultywacja tradycji świątecznych, propagowanie wartości chrześcijańskich i narodowych, jak również promocja Miasta Gorzowa Wlkp. w roku 760-lecia Miasta. Warsztaty poprowadziła Pani Hanna Kaup - polonistka i kulturoznawca.

- Warsztaty mają pomóc w przygotowaniu i opracowaniu programu kolędowego, który ma być osadzony w realiach Miasta Gorzowa Wlkp. Liczymy na dużą kreatywność i pomysłowość naszych podopiecznych. Oceniana m.in. będzie sceneria, ale także zaangażowanie osób dorosłych – mówi koordynator projektu. Jednocześnie chcemy promować zasady zdrowej rywalizacji podczas festiwalu.

Festiwal kolęd odbędzie się 04 grudnia 2017 r., o czym jeszcze będziemy informować.

Zadanie współrealizowane ze środków pochodzących z budżetu Miasta Gorzowa Wlkp.

DATA PUBLIKACJI: 2017-09-26 » Pozostałe aktualności
Galeria aktualności