Aktualność "Finał akcji z "Uśmiechem do Szkoły""
3 września odbył się finał akcji "Z Uśmiechem do Szkoły". W festynie wzięły udział dzieci z Zielonej Góry natomiast cała akcja objęła swym zakresem wszystkie dzieci z terenu naszej diecezji.

Całość rozpoczęła się od uroczystego poświęcenia plecaków przez księdza biskupa Tadeusza Lityńskiego, który skierował tez do uczestników słowo pasterskie a także nam wszystkim pobłogosławił.

Po mszy świętej, której przewodniczył dyrektor naszej Caritas ksiądz Stanisław Podfigórny odbył się minifestyn gdzie każde przybyłe dziecko mogło częstować się przygotowanymi słodkościami (wata cukrowa, popcorn) a także otrzymało plecak wraz z zestawem w skład, którego wchodziły naklejki ze Świeżakami i album.

W ramach tegorocznej akcji nasza Caritas ze środków pozyskanych z 1 % zakupiła 1000 plecaków i obdarowała dzieci z terenu naszej diecezji. Każdy Parafialny Zespół Caritas już we własnym zakresie dołożył do tego wyprawki w postaci zeszytów, przyborów szkolnych id.

Dziękujemy wszystkim, którzy wsparli naszą akcję - bez Was by się to nie udało. Chcielibyśmy też podziękować dyrekcji sklepu Carrefour w Zielonej Górze za przekazanie wyprawek dla dzieci.

Więcej zdjęć można zobaczyć tutaj

DATA PUBLIKACJI: 2017-09-14 » Pozostałe aktualności