Aktualność "II Mecz Charytatywny Kromka Chleba Caritas "

Caritas Diecezji Zielonogórsko – Gorzowskiej wspólnie z Lubuskim Związkiem Piłki Siatkowej serdecznie zaprasza na II Charytatywny Mecz Piłki Siatkowej „Kromka chleba” , który odbędzie się w dniu 17 września 2017 r. na Hali Sportowej przy ul. Czereśniowej 4 w Gorzowie Wlkp.  Rozpoczęcie pierwszego spotkania o godz. 12.30, tj. mecz grup młodzieżowych, zaś mecz finałowy rozpocznie się godz. 14.40 .

Swój udział już zapowiedzieli m.in. Katarzyna Zaroślińska, Jakub Głuszak, Roman Borówko, Roman Bartuzi, Krzysztof Gierczyński,  Waldemar Wspaniały czy Sebastian Świderski. Nie zabraknie też znanych gorzowskich sportowców oraz przedstawicieli życia społecznego – Tomasza Kucharskiego (wioślarstwo), Michała Diakonowa (GKPW-59), Andrzeja Jasińskiego (Straż Miejska), Pawła Olczykowskiego (Zakład Karny) oraz ks. Jerzego Piaseckiego (Diecezjalny Duszpasterz Sportowców). Zaproszenie na Mecz otrzymały również osoby tworzące historię siatkówki w naszym mieście, m.in. Henryk Babij, Marek Czubiński, Jan Łojewski, Jerzy Gestenkorn, Stanisław Kuryś, Zdzisław Dudziński, a także gorzowskie siatkarki.

Wstęp na mecz jest bezpłatny i ma formę rekreacyjno – piknikową. Zapraszamy zatem całe rodziny, wszystkich Gorzowian do wspólnej zabawy, podczas której będzie trwała zbiórka pieniędzy do puszek na wsparcie i dożywianie dzieci z placówek wsparcia dziennego, prowadzonych przez Parafie i Parafialne Zespoły Caritas w Gorzowie Wlkp. Imprezie będą towarzyszyły dodatkowe atrakcje, skierowane zarówno do dorosłych, jak i najmłodszych mieszkańców Gorzowa Wlkp. Jedną z nich będzie prezentacja Pucharów z Finałów Mistrzostw Świata, jak również trofeów Stilonu Gorzów.

Mecz został objęty honorowym patronatem Biskupa Diecezji Zielonogórsko – Gorzowskiej, Wojewody Lubuskiego,  Prezydenta Miasta Gorzowa Wlkp. oraz Polskiego Związku Piłki Siatkowej.

Projekt został dofinansowany z budżetu Miasta Gorzowa Wlkp.

Koordynator akcji Anita Łukowiak, tel. 600 987 748

DATA PUBLIKACJI: 2017-09-08 » Pozostałe aktualności