Aktualność "Podaruj Tornister z uśmiechem! "

Caritas Diecezjalna po raz kolejny organizuje zbiórkę "Z uśmiechem do szkoły", w tym roku odbędzie się 18-19 sierpnia br. na terenie całej diecezji, w większych sklepach, a także mniejszych lokalnych sklepach.

Za pośrednictwem wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas wszystkie zebrane artykuły szkolne trafią do rodzin najbardziej potrzebujących, dla których przygotowanie wyprawki szkolnej dla swoich dzieci jest trudne ze względu na sytuację rodzinną, choroby.

Zachęcamy do włączenia się w akcję, nie bądźmy obojętni, pozwólmy pójść naszym najmłodszym podopiecznym z uśmiechem do szkoły.

Wyprawki szkolne pakują również znani Polacy. Wśród nich: Para Prezydencka, Rzecznik Praw Dziecka Marek Michalak i Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski abp Stanisław Gądecki. Natomiast Ambasadorami akcji zostali: Olga Bończyk, Mikołaj Roznerski, Karol Okrasa i Piotr Małachowski. Akcję pobłogosławił Papież Franciszek.

Jeśli ktoś chciałby przygotować pełną wyprawkę szkolną, bądź przekazać artykuły szkolne, można takie rzeczy przynosić do naszych biur Caritas w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Towarowej 6a, natomiast w Zielonej Górze przy ul. Bema 32-34. Biura czynne w dniach od poniedziałku do piątku w godz.
7:30-15:30.

Weprzeć akcję można również przez wpłaty na nasze konto z dopiskiem "Tornister".

BZ WBK S.A. II O. Zielona Góra

Wszystkim zaangażowanym w akcję z serca dziękujemy

DATA PUBLIKACJI: 2017-08-05 » Pozostałe aktualności