Aktualność "Konferencja prasowa dotycząca programu FEAD"
  W dniu 24 lipca 2017 r. odbyła się w Lubuskim Urzędzie Wojewódzkim w Gorzowie Wlkp. poświęcona Programowi Operacyjnemu Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

W konferencji udział wzięli: Wojewoda Lubuski Władysław Dajczak, Dyrektor Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej ks. Stanisław Podfigórny,  zastępca Dyrektora Biura Wspierania konsumpcji Agencji Rynku Rolnego Edyta Zalewska, Dyrektor OT ARR w Gorzowie Wlkp. Karol Zieleński.

Celem konferencji było przedstawienie realizacji POPŻ w woj. lubuskim za okres od sierpnia 2016 do czerwca 2017, tj. dystrybucja żywności oraz działania towarzyszące. Realizacja Podprogramu 2018 rozpocznie się w sierpniu 2017 r. i zakończy się w czerwcu 2018 r.

Warto dodać, ż Caritas naszej diecezji była operatorem FEAD w latach 2016-2017 a także przystępuje do nowego Podprogramu 2018. Na terenie diecezji pomogliśmy ponad 18 tys. potrzebujących. Pomoc była udzielana przez 72 Parafialne Zespoły Caritas, którym serdecznie dziękujemy za ogrom pracy i poświęcenia.

DATA PUBLIKACJI: 2017-07-26 » Pozostałe aktualności
Galeria aktualności