Aktualność "Mamy już 10 rodzin z Syrii objętych pomocą Naszej Caritas"
Poniżej opis 10 syryjskich rodzin objętych pomocą Naszej Caritas:

Anshel Bahdi Kanoorodzina finansowana przez ks. bp. Tadeusza Lityńskiego

Anshel Bahdi Kanoo jest samotną kobietą. Ma 64 lata. Mieszka w Aleppo wraz z dwójką dorosłych dzieci Awadis 45 lat i Arivik 42lata.

Zafin Assafian

Zafin Assafian jest osobą niepełnosprawną. Mieszka w Aleppo. Pomoc medyczna w Aleppo praktycznie nie istnieje. Brakuje leków, a te dostępne na czarnym rynku są bardzo drogie.

Berj Nazaret Ekmekjianrodzina współfinansowana przez Gimnazjum nr 1 Królowej Jadwigi w Lubsku, które przekazało na rzecz rodziny 2 tys. zł.

Berj Nazaret Ekmekjian mieszka w Aleppo z żoną Mari Marashlian. Mają dorosłą córkę Ani. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Garabed Abuladianrodzina współfinansowana przez ks. bp Pawła Sochę

Garabed Abuladian mieszka w Aleppo z żoną Talin Nerses. Mają dorosłą córkę Alis. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Khachadour Khachadurian

Khachadour Khachadurian mieszka w Aleppo z żoną Srivart Mertkhanian. Nie mają dzieci. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Yamin YAMIN- Syria

Mężczyzna nazywa się Yamin YAMIN. Mieszka w Aleppo z żoną i dzieckiem.

Subhi HABIB TOUMA- Syria

Mężczyzna nazywa się Subhi HABIB TOUMA. Mieszka w Aleppo z żoną i dzieckiem.

Antoine SALIM AAKEL- Syria

Mężczyzna nazywa się Antoine SALIM AAKEL. Mieszka w Aleppo z żoną i trójką dzieci.

Freddie GEORGE SHIDIAK- Syria

Mężczyzna nazywa się Freddie GEORGE SHIDIAK. Mieszka w Aleppo z żoną i trójką dzieci.

George ELIAN SHIDIAK

Mężczyzna nazywa się George ELIAN SHIDIAK. Mieszka w Aleppo z żoną i dzieckiem. Jest to rodzina chrześcijańska, z kościoła syriacko-katolickiego.

Wszystkie rodziny borykają się z podobnymi problemami. W Aleppo od 2 lat nie ma elektryczności i bieżącej wody. Rodziny potrzebują środki na zakup dostępu do elektryczności (tzw. amperów), który stale drożeje w związku z przedłużającą się wojną. Potrzebują zakupić wodę, która jest dystrybuowana cysternami w mieście. Potrzebują również żywności, która w Aleppo jest obecnie bardzo droga a także opłacić koszty związane z wynajmem mieszkania.

DATA PUBLIKACJI: 2017-06-21 » Pozostałe aktualności