Aktualność "100 rocznica objawień fatimskich i XII Modlitwa za Miasto Gorzów Wlkp."

13 maja 2017 r. (sobota)  odbędą się  główne obchody 100 rocznicy objawień fatimskich i XII Modlitwa za Miasto Gorzów Wlkp. W związku z tym serdecznie zapraszamy wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas do włączenia się w czuwanie modlitewne w godz. 15.00 – 16.00,  które rozpocznie się Koronką do Bożego Miłosierdzia, a po niej odmówiona zostanie Tajemnica Światła.

Przypominamy, że uroczystości rozpoczynają się w piątek o godz. 18.00 Mszą św. w Białym Kościele, skąd następnie ruszy procesja z figurą Matki Bożej Fatimskiej do Katedry. W Katedrze rozpocznie się całodobowe czuwanie modlitewne wszystkich parafii gorzowskich i grup duszpasterskich (Parafialne Zespoły Caritas j.w.). W sobotę o godz. 18.00 w Katedrze odbędzie się Msza św., a po niej ruszy procesja z figurą  do Amfiteatru MCK, gdzie odbędzie się Nabożeństwo Majowe, zawierzenie Miasta Gorzowa Wlkp. Matce Bożej Fatimskiej oraz koncert muzyczny.

DATA PUBLIKACJI: 2017-05-11 » Pozostałe aktualności