Aktualność "Wakacyjna Akcja Caritas"

Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej po raz kolejny organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży.

Caritas dofinansowuje kolonie letnie organizowane przez Parafialne Zespoły Caritas i parafie z tytułu akcji Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2016. Parafialny Zespół Caritas lub parafia mogą zgłosić się do Caritas Diecezjalnej o dofinansowanie tych działań ze środków WDPD 2016, zarówno w zakresie wypoczynku dzieci podczas wyjazdów, jak i podczas pobytu w placówkach (tzw. półkolonie).

W zakładce Pliki do pobrania- Wakacyjna Akcja Caritas 2017 jest umieszczony, określony do tego celu, krótki formularz. Kwota dofinansowania będzie określana indywidualnie, na podstawie przesłanych przez PZC lub parafie dokumentów. Wnioski o dofinansowanie Wakacyjnej Akcji Caritas można składać maksymalnie do 15 maja br. Informacja zwrotna dotycząca kwoty dofinansowania ze strony Caritas Diecezjalnej będzie wysłana z początkiem czerwca br.

Z góry dziękujemy za zaangażowanie i terminowość.

Ponadto Caritas organizuje turnusy wakacyjne dla dzieci z całej diecezji:

Międzyzdroje, ośrodek Andromeda, 3-14.07.2017 (12 dni) 72 miejsca

Międzyzdroje, ośrodek Andromeda, 14-25.07.2017 (12 dni) 72 miejsca

Koszt każdego z turnusów to 900 zł

Grodowiec, Sanktuarium, Rekolekcje  dla Szkolnych Kół Caritas i podopiecznych programu Skrzydła  - termin 26.06 – 05.07.2017, koszt 350 zł

Kontakt w sprawie Wakacyjnej Akcji Caritas 2016:

mail:  lmasklak@caritas.pl

tel. 600 990 377