Aktualność "Bartek Potrtała potrzebuje naszej pomocy!"
Jestem Bartłomiej, urodziłem się z porażeniem mózgowym 4 kończynowym jako wcześniak  z wagą 900g.
Lekarze nie dawali mi szans na przeżycie ale poprzez doświadczenia życia wiem, że Bóg i Matka Boża czuwają nade mną: miałem nie widzieć widzę nie mówić mówię, miałem nigdy nie chodzić na nogach ale zacząłem stawiać pierwsze kroki...To dzięki intensywnemu leczeniu, operacji i rehabilitacji, w większości prywatnej, gdzie koszty były olbrzymie ale dzięki pomocy Matki Bożej i ludzi dobrej woli mój obecny stan daje szanse na chodzenie a godzina prywatnej rehabilitacji kosztuje 80 złotych. Od 5 lat nie byłem ani na wakacjach ani na żadnym turnusie gdyż rodziców nie stać tym bardziej, że tata jest niepełnosprawny. Obecnie zacząłem bardziej ćwiczyć chorą  nogę i mam zrobione buty ortopedyczne gdyż noga ta jest krótsza o  7 cm. Lekarze oświadczyli, że dzięki intensywnej rehabilitacji mam szanse chodzić
Ufam że dzięki pomocy Matki Bożej i jej Syna Jezusa Chrystusa oraz ludzi dobrej woli to marzenie się spełni jeżeli jest taka wola Boża.
Za wszelką pomoc serdeczne Bóg zapłać!
Bartłomiej Portała

Bartkowi można pomóc wpłacając na konto
Caritas Diecezji Zielonogórsko - Gorzowskiej
nr 24 1240 6843 1111 0010 6092 0286