Aktualność "Dzięki Wam wspieramy kolejne rodziny z Aleppo. "
Dzięki wsparciu darczyńców udaje się nam pomagać kolejnym rodzinom w Aleppo w Syrii. Łącznie już 5 rodzin korzysta z naszej pomocy i dzięki niej może dalej funkcjonować w zniszczonym wojną Aleppo.

Oto opisy 4 rodzin, które dołączyły do naszej listy.

Zafin Assafian

Zafin Assafian jest osobą niepełnosprawną. Mieszka w Aleppo. Pomoc medyczna w Aleppo praktycznie nie istnieje. Brakuje leków, a te dostępne na czarnym rynku są bardzo drogie. Jest to bardzo biedna osoba, bez źródeł dochodu i bez pracy.

Berj Nazaret Ekmekjian - rodzina współfinansowana przez Gimnazjum nr 1 Królowej Jadwigi w Lubsku, które przekazało na rzecz rodziny 2 tys. zł.

Berj Nazaret Ekmekjian mieszka w Aleppo z żoną Mari Marashlian. Mają dorosłą córkę Ani. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Garabed Abuladian - rodzina współfinansowana przez ks. bp Pawła Sochę

Garabed Abuladian mieszka w Aleppo z żoną Talin Nerses. Mają dorosłą córkę Alis. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Khachadour Khachadurian

Khachadour Khachadurian mieszka w Aleppo z żoną Srivart Mertkhanian. Nie mają dzieci. Jest to bardzo biedna rodzina bez źródeł dochodu i bez pracy.

Wszystkie rodziny borykają się z podobnymi problemami. W Aleppo od 2 lat nie ma elektryczności i bieżącej wody. Rodziny potrzebują środki na zakup dostępu do elektryczności (tzw. amperów), który stale drożeje w związku z przedłużającą się wojną. Potrzebują zakupić wodę, która jest dystrybuowana cysternami w mieście. Potrzebują również żywności, która w Aleppo jest obecnie bardzo droga a także opłacić koszty związane z wynajmem mieszkania.

DATA PUBLIKACJI: 2017-04-21 » Pozostałe aktualności