Aktualność "Wolontariusze SKC w Strzelcach Kraj. pomagają lokalnie"
14 marca 2017 r. wolontariusze Szkolnego Koła Caritas w Strzelcach Krajeńskich wraz z opiekunem ks. Pawłem Sztyberem zbierali pieniądze na rzecz chorego Gracjana Bednarka, 9-letniego brata ucznia ZSCKU w Strzelcach Kraj., który choruje na ciężka chorobę nowotworową.

Pomysłodawczyniami akcji były koleżanki ze szkolnej ławki brata Gracjana, które zaproponowały sprzedaż ciast w szkole. Również pracownicy Starostwa Powiatowego oraz Urzędu Miasta włączyli się do pomocy.

- Zbiórkę uważamy za pomyślną, bo udało nam się zebrać kwotę 2000 zł. Jednak to nie koniec naszej pomocy, gdyż w planach naszego jest dalsza pomoc dla Gracjana, jak również i dla pomysłodawczyni akcji - Natalii Maleńczak, której w niedzielę spłonął dom rodzinny. Planujemy jeszcze przeprowadzić jabłkową kwestę oraz zorganizować koncert charytatywny na ich wsparcie – mówi ks. Paweł.

Wszystkim, który chcą wesprzeć potrzebujących podajemy nr kont:

dla Gracjana Bednarka nr 11 1160 2202 0000 0001 0214 2867

dla pogorzelców nr 69 8362 0005 0391 1178 3000 0010.

Dziękujemy w imieniu potrzebujących za otrzymane już wsparcie i liczymy na dalsze Wasze zaangażowanie.

DATA PUBLIKACJI: 2017-03-16 » Pozostałe aktualności
Galeria aktualności