Aktualność "Pomoc dla rodzin z Syrii"
Nasza Caritas przyłączyła się do akcji http://rodzinarodzinie.caritas.pl/.  Od 1 lutego Biskup Diecezjalny Tadeusz Lityński za naszym pośrednictwem wspiera finansowo jedną z rodzin.
Jest to rodzina Anshel Bahdi Kanoo. Serdecznie zapraszamy do przyłączenia się do naszej akcji i wsparcia tych, którzy tego potrzebują najbardziej.

Anshel Bahdi Kanoo jest samotną kobietą. Ma 64 lata. Mieszka w Aleppo wraz z dwójką dorosłych dzieci Awadis 45 lat i Arivik 42lata. Jest biedna, bez źródeł dochodu. W wojnie straciła cały swój dobytek oraz dom. Potrzebuje żywności, która w Aleppo jest obecnie bardzo droga. Potrzebuje również opłacić koszty związane z wynajmem mieszkania oraz opału na zimę. Dużym wydatkiem jest także dostęp do prądu z generatorów, który sukcesywnie drożeje w związku z przedłużającą się wojną.

Jako Caritas  chcemy zaprosić wszystkich diecezjan by przyłączyli się do wspólnej akcji pomocy konkretnym rodzinom cierpiącym z powodu wojny w Aleppo. Możemy to uczynić dzięki Waszej pomocy i wsparciu, kupując świecę wielkanocną, z której cześć środków zostanie przekazana jako cegiełka naszej diecezji do Aleppo. O kolejnych "zaadoptowanych" rodzinach będziemy informować na stronie internetowej.

Można też pomóc wpłacając środki na konto.
BZ WBK S.A. II O. Zielona Góra 86 1090 1636 0000 0001 0345 9015
z dopiskiem -Syria Aleppo.

Pozyskane w ten sposób środki przeznaczymy na wsparcie kolejnych rodzin.

DATA PUBLIKACJI: 2017-02-15 » Pozostałe aktualności